Att köpa Cocker Spaniel från oss!


 

Vi föder upp Cocker Spaniel i liten skala och använder CK meriterade, Optigen testade, ögonlysta och höftledsröntgade avelsdjur. Våra tikar paras inte före 2 års ålder. Vi följer Svenska kennelklubbens krav och grund regler. Vi använder oss inte av fodervärds systemet. 

Vår strävan är att föda upp Cockrar med bra mentaliteter, ett lagom temperament och god exteriör.  

Valparna stannar hos oss tills de är minst 8,5 veckor och då är de:

* Avmaskade (3 gånger)

* Veterinärbesiktigade

* Vaccinerade 

* Chip märkta 

* Registrerade i SKK

 * Dolda fel försäkrade i Agria

  Tänk på detta före ditt valp köp! 

Cocker Spanieln är en ras som skall trimmas regelbunden den kräver också regelbundna bad och kamning så pälsvård måste man vara intresserad av eller också får man vara beredd på att betala en trimmare som gör jobbet. Pälsen växer hela tiden. 

Cockern är  en liten "ulv i fårakläder" den kräver en vänlig men bestämd hand det är också viktigt att "förlåta" cockern när den hittat på saker för det gör de. Det är ju i grund och botten en jakt hund och det ska man ha i minnet när man funderar på att skaffa cocker. Cocker Spanieln vill och behöver sin dagliga motion den bara älskar att få vara ute i skog och mark där näsan får arbeta och en cykeltur säger de heller inte nej till. Det underbara med rasen är att en dag i soffan går också bra "vilar du matte så vilar jag".   

Cockern är också en utmärkt hund till lydnad, agility, viltspår och  mycket mer den är en typisk allround hund.                                          

Familjen och flocken är mycket viktigt för cockern så vi säljer inga hundar som måste vara ensamma mer än max 4 timmar per dag.