Nyheter 2009

21  december

Nu tar vi julledigt både 2 och 4 benta. Inga bad ingen som ska trimmas allt är färdigt för julfirande med familjen och i goda vänners sällskap.

Vi hoppas naturligtvis att vintern som kommit stannar. Jag och hundarna älskar snön och kylan i synnerhet på våra tidiga morgonpromenader.

Må så gott alla där ute så ses vi förhoppningsvis på My Dog.


16  december

Nya bilder på Lisen och Harald, se deras sidor


11  december

Nu är Genetik kursen avslutad men den tål nog att upprepas när tillfället ges.

Patriks MH diagram och uppdatering av Ebbas avkommediagram finns under fliken "Lite av varje".


7  november

Nu har vi lagt årets sista utställning bakom oss, SSRK i Åstorp.

Vi hade verkligen en strålande dag, i ringens mitt härskade domare Börje Johansson säkert och proffsigt.

Först ut i sin officiella debut var Harald 9,5 månade gammal, han är en otroligt rolig hund att visa. Han vann juniorklassen med CK och slutade som fyra bästa hane. Patrik som numera bara är intresserad av tjejer var återigen tvåa i unghundklassen med CK. Jag hade svårt att bestämma mig när jag skulle anmäla vilken av tikarna som skulle få följa med så det fick bli både Barbie och Tilda. Återigen fick jag hjälp av Matilda med att visa Barbie. Tilda placerade sig på reservplatsen  och Matilda och Barbie vann öppenklassen båda med CK. Barbie slutade sedan som tvåa bästa tik och fick därmed sitt andra cert. Sedan hade Ebba en avelsklass med tre kombinationer som fick HP och blev tvåa i stora ringen. Vår uppfödargrupp som också den bestod av tre kombinationer blev bästa grupp och trea i stora ringen. Tack alla för hjälpen

Ett glatt besked från Adam har nått oss han har varit på ögonlysning och allt var OK.

I morgon är det en liten nostalgisk dag eftersom det är på dagen tre år sedan Ebba vann sin WW titel i Polen. Samtidigt går tankarna till my all favourite Mr Terry Thorn.


1 november

Vi lägger årets näst sista utställning till handlingarna, SKK Växjö.

Patrik var tvåa i unghundklass med CK. Barbie proffsigt visad idag av Matilda, var fyra i öppenklassen. STORT tack för hjälpen.

Tilda som som numera tycker det är toppen med utställning vann en stor öppenklass med CK och slutade sedan som reserv bästa tik. 4 oktober

På Stockholms Cockerklubbs utställning idag blev Occis All Of My Dreams "Mickey" BIS-Valp, stolt ägare är Kicki Salonen, domare för dagen var rasspecialisten Kari Haave.

STORT GRATTIS!


13 september

Årets sista utomhusutställning är avklarad och med det också valparna sista framträdande i valpklass nästa månad är de ju redan juniorer, tiden den går allför fort.

Resultaten för våra hundar blev: Harald åter igen bästa valp och i stora ringen var han uttagen bland de 10 bästa men inte placerad.. Lisen blev trea i klassen (av 6) med HP, tack Bernice för hjälpen med både Patrik och Lisen när det körde ihop sig i de båda ringarna. Patrik var tvåa i unghundsklassen och sedan trea bästa hane.

 Tilda var återigen med hon tycker ju att det är jättekul med utställningar nu och fin har hon ju alltid varit. Denna gång vann hon en jätte stor öppenklass ( 15 st) men var tyvärr oplacerad i bästa tikklass.

Bilder från Stockholmsresan finns längre ner på sidan.


7 september

Tillbaks efter en SUPER helg på Öland. 

Det gick verkligen kanon bra för alla våra hundar. Harald var BIR valp, Patrik klassvinnare och tvåa bästa hane och lilla yrvädret Barbie bästa tik med cert och BIR.  Inte nog med det,  hon blev sedan tvåa i gruppen. 

31 augusti

Nu är SSRK utställningen i Gustavsberg (Uddevalla) avklarad. Jostein Halvorsen dömde de vuxna och Filip Johnsson tog sig an valparna.

Patrik gick för första gången i unghundsklass och det blev en tredje plats utan CK orsaken var att han var för stor (40,5cm). Tilda var åter igen anmäld hon har ju visat att det är nog kul med utställningar iallafall och kul var det. Hon blev tvåa i en stor öppenklass (13st) med CK och slutade som tvåa bästa tik. 


Lilla Lisen var med för första gången i valpklass 2. Hon tog hem Biret och slutade sedan som BIS 4:a. Anita och Bella var också med de blev trea i klassen. 


25 juli

Glädjande nyheter igen!

Occis Clockline "Felizia" är röntgad med A höfter. Det betyder att alla tre syskonen har A höfter.

Tack till ägarna. Elna, Lena & Jan samt Annelie för att ni röntgat era hundar, det betyder mycket för oss i vårt avelsarbete.19 juli

"Melwin" Occis Dream Team med matte Marie-Therese Hedström blev idag BIR valp på SKK utställningen i Köping. Stort Grattis


13 juli

Halland Kennelklubbs 2-dagars utställning är lagd till handlingarna.

Fredagens resultat för Occis hundarna blev: Patrik etta i juniorklass med CK. Norska Emma som åkt hit från Stavanger var 4 i juniorklassen med HP och Barbie var fyra i öppenklassen.

Lördagen resultat blev: Patrik tvåa i juniorklassen med CK bröderna Nelson och Adam fick båda släta ettor. Syster Emma var tvåa med CK och Barbie reserv med CK och Occis Dreamworld var fyra i championklass med CK. Ebbas avelsklass med Nelson, Adam, Emma och Barbie var HP belönad liksom vår uppfödargrupp som bestod av samma individer.

Som vanligt när det är utställning på "hemmaplan" var det grillkväll och goa vännerslag på lördagskväll, vi ser redan framemot nästa år.

Nu ska jag och några fyrbenta åka och hälsa på Occis Clockline "Felizia" (numera inte bara Lunds finaste hund utan Skånes finaste, enligt matte Elna). 


5 juli

En fantasisk helg i sköna Värmland!

I fredags styrde vi kosan till Rottneros där vi skulle ställa på både SSRK och Cockerklubben.

Resultaten från båda utställningarna måste man ju bara vara nöjd med. På SSRK utställningen var Patrik trea bästa hane och Barbie fyra bästa tik.

På Cockerklubbens utställning blev lille Harald återigen BIS detta för fjärde gången och hans syster Lisen blev BIM också för fjärde gången.

Anmäld hit var också Tilda som inte varit ute på ett år tyckte det var jätte kul, hon blev tvåa i öppenklassen och reserv bästa tik.

Detta enda problem men ett roligt sådant var att försöka få med alla priser hem. Jag har nog aldrig fått så mycket saker, skålar, leksaker, hundmat, böcker med mera, med mera. 

Av domare Linda McLaren fick jag en riktigt brittisk tekanna med mugg och mjölkkanna, detta gladde mig otroligt.

Korten har Carina Tännström tagit. Tack för dem och för alla fina priser. 


Patrik denne fantastiske pojke som fortfarande är junior blev BIS.


29 juni

Årets hetaste dag till bringade vi i Borås på utställning. Patrik vann juniorklassen med CK men oplacerad i bästa hane. Barbie fick en slät etta. Trots mycket trevligt runt ringen har jag nog aldrig tyckt det var så skönt att få åka hem till en skuggig trädgård och en dusch.


27 juni

En avkomma till i kullen Svante - Barbie som är röntgad med A höfter. Denna gång var det "Oskar" Occis Clockmaker . Grattis Annelie.

I går var Anita och Maria med sina Bella och Adam på en inoff och tränade. Resultatet blev: Bella BIR valp och BIG reserv och Adam blev 2 BHK. Bra jobbat vi ses snart.


15 juni

Glädjande nyheter från Occis Clockwork "Elvis" som är röntgad med A höfter.


14 juni

Nu har vi avverkat årets Gränna helg. Först ut var Cockerklubbsutställningen. Domare var Lasse Nyman, Kennel Paisleys.

Harald blev  BIS valp för tredjegången i rad och Lisen BIM valp. Patrik vann juniorklassen och blev reserv bästa hanhund. Barbie var trea i öppenklassen och oplacerad i bästa tikklassen.

Tack Madde för hjälpen och för de fina bilderna.

På söndagen SSRK utställning dömde Mia Sandgren. 

Först ut var Patrik som vann juniorklassen med CK och blev sedan trea bästa hane och fick sitt andra cert. Barbie var idag tvåa i öppenklassen och idag reserv bästa tik.


8 juni

Rapport från Cocker Sydost utställning: Harald var åter igen BIS- valp i valpklass 1. Lisen var trea i sin klass hon har inte bara ätit sin mat utan även en del från sin bror så hon var i mulligaste laget tyckte domare Ing-Marie Haggelin. Patrik var tvåa i juniorklassen och Barbie trea i öppenklassen och 4 bästa tik. Vi hade också HP belönas uppfödargrupp och Ebba hade HP belönad avelsklass. 

 Med på resan var också Birgitta på Kennel Bimarkas och hennes valpköpare Gunnel som tillbringat lördagen hos oss med trimning av hundar, gott grillat och gott vin. Birgittas två avkommer efter vår Svante gjorde sin debut i ringen. Lille Ceasar var tvåa i klassen och Carmenzita vann sin klass och blev BIS-valp i valpklass 2. Grattis Birgitta och tack båda för en mycket trevlig helg

Occis Clockmaker "Oskar" med matte Annelie Hultén, kennel Cockerqueens har varit på utställning både lördag och söndag. Resultatet blev 3:a i juniorkonkurrensen dag 1 med HP och tvåa med HP dag 2.1 juni

Nu skall jag försöka sammanfatta den gångna helgens resultat. 

Lilla "Bella" Occis One World One Dream blev BIR-valp på Orust Hundägareförenings inofficiella utställning. STORT GRATTIS och bra jobbat Anita och Wille.

SSRK Södra har haft sin årliga 2-dagarsutställning i Hasslarp där "Lisen" Occis Dream Ticket blev Bim valp endast slagen av sin broder "Harald" Occis Dream Mile som i finalen slutade som BIS-valp.Patrik vann en stor juniorklass men inte med CK utan HP (mycket besviken matte) och Barbie fick en slät etta. 

Detta var lördagens resultat och söndagen blev inte sämre den. "Spencer" Occis Working On A Dream som var den enda valpen från oss som var med blev BIR och han skulle inte bli sämre än sina bröder utan blev även han BIS-valp, Stort Grattis Pernilla. 


Patrik var idag trea i juniorklassen med CK och brodern "Nelson" Occis Dreamcather fick en etta och var den siste som blev avtackad före placeringen. Barbie tvåa i öppenklassen med CK och Occis Dreamworld var placerad i bästa tiklass båda dagarna.

Veckan goding måste nog ändå bli "Mickey" Occis All Of My Dreams som ligger i för att lära sig apportera. Enligt matte Kicki är han super duktig.Svante har parat tiken Bimarkas Biscaya och natten till idag föddes 8 Svante valpar hos Gunnel på Kennel Hyltans Heartbreaker.23 maj

Massor av resultat från helgens utställningar. I lördags var det dags för Cocker Klubbens Västra avdelnings årliga show, i år dömde Christina Daniels.

4 av Ebbas sista valpar debuterade. Occis Dream Mile "Harald" var trea med HP och Occis Working On A Dream "Spencer" var reserv i valpklass 1.

Occis One World One Dream "Bella" var trea och syster Occis Dream Ticket "Lisen" vann klassen och blev sedan BIM valp. De tre junior bröderna Occis Smile and Dream, Dreamchathcer och Just Dream var alla med i en stor juniorklass. Det var bara Just Dream "Patrik som placerade sig och det var på tredje platsen han var sedan den siste som fick lämna bästa hanhundsklassen innan placeringen.

Occis Keep The Dream Alive "Barbie" på hugget som vanligt var två i öppenklassen och sedan trea bästa tik. Sedan hade deras mor Travis Hold On to Your Dream "Ebba" en HP belönad avelsklass.

Bilder från dagen kommer senare i veckan. Mina fotografer (Anita, Maria och William) var så duktiga och tog cirka 350 bilder så jag har lite att gå igenom.

Idag har också Occis Dream Team "Melwin" blivit BIS-valp på SSRK utställningen på Almare Stäket.


4 maj

Glädjande nyheter från SKK! 

Både Occis Dreamcatcher "Nelson" och Occis Just Dream "Patrik" har A-höfter.30 april

Patrik har varit på ögonlysning och allt var OK


26 april

I fredags tog jag med Barbie och Patrik för att besöka SKK utställningen i Västerås. Vi övernattade hos Kennel Nerelius i Eskilstuna, Tack Jocke och Micke för en försträfflig middag och för husrum. Utställningsresultaten är vi också supernöjda med. Patrik blev trea med CK i juniorklassen och Barbie vann en stor öppenklass (17 st) och slutade som 2 bästa tik. Vi hade en vårhälsning från  Occis Clockline "Felizia" Lunds finaste hund enligt matte Elna och vi håller med.


5 april

Idag har Barbie och Patrik varit på SSRK Västras utställning i Bohus. Speedy Barbie fick en slät etta (av 14) i öppenklassen. Patrik däremot vann juniorklassen med CK och blev 3:a bästa hane med cert, gissa om vi är stolta. 22 mars

Årets första utställning Svensk Vinnare i Malmö och Patriks debut är avklarad. Patrik uppförde sig mycket bra och blev tvåa med CK i en mycket stor juniorklass. Barbie som tävlande mot 19 andra öppentikar placerade sig som 4 men utan CK.

På Kerry sidan var det fyra Occi hundar med och alla fick CK lilla Heidi drog det längsta strået och fick sitt första cert vi hade även en HP belönad uppfödargrupp.11 mars

Idag var det ögonlysning för Svante och allt såg bra ut förhoppningsvis blir det parning i helgen.

I morgon flyttar de första valparna till sina nya hem.


8 mars

Line Sam Hot Black Pepper "Peppe" tvåa i openclass på anrika Crufts. Mega GRATTIS till ägarna Anna-Carin & Elisabeth samt till Tord på kennel Line Sam.


4 mars

Nya 7 -veckors bilder finns på valparna.


3 mars

Just nu går all tid åt till valparna och våra nya valpköpare alla har fått helt underbara ägare vilket känns fantastiskt. Nya bilder kommer på valparna under torsdagen.

Svante har ett par parningar inbokade och lille Patrik har också fått förfrågningar vi får hoppas att hans höfter är OK när det blir dags för röntgen. Occis Daydreamer "Bernhard" har också haft dambesök, vi håller tummarna för att det blir smått hos Katarina på Kennel Mångsysslaren.


15 februari

Nu har vi döpt de små liven och som med de andra Ebba barnen ska de ha ett "drömtema".

Dream Team "Melwin"All Of My Dreams "Mickey"Bring Me Dreams "Alex" Dream Mile "Spencer"

 Working On A Dream "Harald"Make My Dream "Nora"Dream Ticket "Lisen" One World One Dream "Bella"


12 februari

Valparna har redan hunnit bli fyra veckor och stora nog att bo i köket och vänja sig vid alla ljud.

Lite nya bilder finns  på matglada jag och mina syskon.


1 januari

Ett Nytt År nya förväntningar de första kommer snart i form av Ebbas sista valpkull. Denna underbara hund som i tidigare kombinationer gett så fantastiska valpar. Spänningen är olidlig och hon mår alldeles förträffligt, hungrig som en varg och pigg på sina promenader ensam med matte. Vi åker som vanligt inte på utställningar när vi har dräktig tik eller små barn hemma så första utställningen för året får vänta ett tag. Tack alla vänner där ute för alla fantastiskt fina julkort per mail och post (113 stycken) fick vi i år inget rekord men nästan.