Nyheter 2009


21  december

Nu tar vi julledigt både 2 och 4 benta. Inga bad ingen som ska trimmas allt är färdigt för julfirande med familjen och i goda vänners sällskap.

Vi hoppas naturligtvis att vintern som kommit stannar. Jag och hundarna älskar snön och kylan i synnerhet på våra tidiga morgonpromenader.

Må så gott alla där ute så ses vi förhoppningsvis på My Dog.


16  december

Nya bilder på Lisen och Harald, se deras sidor


11  december

Nu är Genetik kursen avslutad men den tål nog att upprepas när tillfället ges.

Patriks MH diagram och uppdatering av Ebbas avkommediagram finns under fliken "Lite av varje".


3  december

Idag kom det härliga nyheter från Kennel Gladtricks: Båda Svantebarnen som Gunnel behöll, Dixie och Dior (Lisa)är Optigen Normal Clear. 


26  november

Min kära vän Anita "Bellas" matte tyckte Patrik var värd lite stjärnglans
Nu har även det förväntade svaret från Optigen kommit. Lisen och Harald är båda Normal Clear.


23  november

Nu finns det några bilder från Patriks MH på hans sida. Fotograf är Åsa Knutsson, stort tack. Från valpsidan finns det en länk till diagram över alla Occis hundar som genomfört MH. Diagram finns också över Ebbas avkommor som genomfört MH.


22  november

Här kommer rapport om vad som hänt hos oss i veckan.

Harald, Lisen och Patrik är alla FN normal. Patrik har genomförde i går sitt MH med glans. Återigen får vi tacka Lilian Jonsson som tar sig an uppgiften att helt i egen regi och i samarbete med den lokala brukshundklubben anordna MH beskrivningar. Det är guld värt att få möjligheten att deltaga.

Patriks dotter Blue Cheyenne's Billie Jean "Greta" har debuterat i ringen. Det blev ett BIR och en BIG 2. Grattis till ägaren Therese och uppfödaren Marita.

Greta och Marita


Annars gör vi inget annat än går långa promenader i skog och mark fortsätter vår genetikkurs plus att vi varit på en mycket trevlig uppfödarkväll hos Hallands Kennelklubb


7  november

Nu har vi lagt årets sista utställning bakom oss, SSRK i Åstorp.

Vi hade verkligen en strålande dag, i ringens mitt härskade domare Börje Johansson säkert och proffsigt.

Först ut i sin officiella debut var Harald 9,5 månade gammal, han är en otroligt rolig hund att visa. Han vann juniorklassen med CK och slutade som fyra bästa hane. Patrik som numera bara är intresserad av tjejer var återigen tvåa i unghundklassen med CK. Jag hade svårt att bestämma mig när jag skulle anmäla vilken av tikarna som skulle få följa med så det fick bli både Barbie och Tilda. Återigen fick jag hjälp av Matilda med att visa Barbie. Tilda placerade sig på reservplatsen  och Matilda och Barbie vann öppenklassen båda med CK. Barbie slutade sedan som tvåa bästa tik och fick därmed sitt andra cert. Sedan hade Ebba en avelsklass med tre kombinationer som fick HP och blev tvåa i stora ringen. Vår uppfödargrupp som också den bestod av tre kombinationer blev bästa grupp och trea i stora ringen. Tack alla för hjälpen

Ett glatt besked från Adam har nått oss han har varit på ögonlysning och allt var OK.

I morgon är det en liten nostalgisk dag eftersom det är på dagen tre år sedan Ebba vann sin WW titel i Polen. Samtidigt går tankarna till my all favourite Mr Terry Thorn.1 november

Vi lägger årets näst sista utställning till handlingarna, SKK Växjö.

Patrik var tvåa i unghundklass med CK. Barbie proffsigt visad idag av Matilda, var fyra i öppenklassen. STORT tack för hjälpen.

Tilda som som numera tycker det är toppen med utställning vann en stor öppenklass med CK och slutade sedan som reserv bästa tik. 


30 oktober

  Hipp, Hipp, Hurra Svante sonen Bimarkas Ceasar har A höfter vi väntar på systern Carmenzitas resultat också.  Härligt även "Cita" fick A höfter. Stolt ägare och uppfödare är Birgitta på Kennel Bimarkas.En dröm jag har som många av er kan uppfylla det är att ni HD röntgar och ögonlyser era Svante barn.


26 oktober

Hallands Kennelklubb höll igår sin årliga inofficiella utställning för valpar, juniorer och veteraner. "Ungarna" som nu blivit junior fick sig en träning inför debuterna i officiella sammanhang. Harald fick se sig slagen men däremot blev Lisen BIM. Nu ska vi ladda batterierna inför Halloween och Växjöutställningen.

Nyheter har det också kommit från Norrland och kennel Cockerqueens. "Oskar" Occis Clockmaker har blivit far till 6 stycken småttingar. 3 blå tikar, en blå hane, en orange och en liverroan. Grattis Annelie.


22 oktober

Härliga nyheter från Norge! "Vår" norska Emma, Occis Dream On är röntgad med A höfter.

Av Ebbas 9 avkommer över 1 år är sju stycken röntgade med A höfter. Nu väntar vi bara på Adam och Hugo.


15 oktober

I går var Barbie, Tilda och Nelson, Occis Dreamcather på ögonlysning allt var OK för alla tre. I kväll ska jag börja Genetik utbildningen för andra gången. Ett riktigt tung ämnen som man inte kan få för mycket utav.

Elvis, Occis Clockwork har skickat oss en härlig hösthälsning.


4 oktober

På Stockholms Cockerklubbs utställning idag blev Occis All Of My Dreams "Mickey" BIS-Valp, stolt ägare är Kicki Salonen, domare för dagen var rasspecialisten Kari Haave.

STORT GRATTIS!


3 oktober

Valpsidan är uppdaterad.


27 september

Tiden bara springer iväg och jag har glömt att uppdatera men bättre sent än aldrig.

Svante sonen Bimarkas Ceasar blev tvåa i juniorklassen på Clubshow med CK, grattis Birgitta

Kull info finns nu på respektive kulls sidor.


17 september

Tankarna har funnits på andra håll p.g.a. detta har jag glömt att uppdatera. 

STORT tack ALLA goa vänner för er support.

Nu till den glada nyheten och det är att Kicki med sin "Mickey" Occis All Of My Dreams har debuterat i ringen och det med att bli BIM. Stort grattis Kicki och också ett grattis till Annika på Dancing Feets som blev BIR med sin valp.


13 september

Årets sista utomhusutställning är avklarad och med det också valparna sista framträdande i valpklass nästa månad är de ju redan juniorer, tiden den går allför fort.

Resultaten för våra hundar blev: Harald åter igen bästa valp och i stora ringen var han uttagen bland de 10 bästa men inte placerad.. Lisen blev trea i klassen (av 6) med HP, tack Bernice för hjälpen med både Patrik och Lisen när det körde ihop sig i de båda ringarna. Patrik var tvåa i unghundsklassen och sedan trea bästa hane.

 Tilda var återigen med hon tycker ju att det är jättekul med utställningar nu och fin har hon ju alltid varit. Denna gång vann hon en jätte stor öppenklass ( 15 st) men var tyvärr oplacerad i bästa tikklass.

Bilder från Stockholmsresan finns längre ner på sidan.


7 september

Tillbaks efter en SUPER helg på Öland. 

Det gick verkligen kanon bra för alla våra hundar. Harald var BIR valp, Patrik klassvinnare och tvåa bästa hane och lilla yrvädret Barbie bästa tik med cert och BIR.  Inte nog med det,  hon blev sedan tvåa i gruppen. 


Stort tack till för alla varma goa gratulationer vi fått..

Svantes avkomma Bimarkas Ceasar fick en etta och var tvåa i konkurrensklassen. 


4 september

Nu är vi åter tillbaks hemma efter en tur på 125 mil. I tisdags styrde jag kosan med (tre hundar i bilen) till den Kungliga huvudstaden eller rättare sagt norr därom till Uppsala för att titta på Patriks valpkull på Kennel Blue Cheyenne. På vägen dit plockade jag upp min valpköpare Kicki och hennes Mickey som också var nyfiken på de små. På plats fanns valpköpare nummer 2,  Marie-Therese som hade sin Melwin så det blev en riktigt valpträff i två bemärkelser.

Valparna efter vår kille var bara helt underbara och jag var också glad att se att deras exteriör var klart godkänd det ska bli riktigt kul att följa dem eftersom ett flertal kommer ut i ringarna framöver. Tack Marita och Lasse för en härligt eftermiddag. Nu bar det av tillbaks igen för middag hemma hos Kicki och sedan styrde jag till ett underbart litet hotell på en riktigt gammal gård ett stenkast från Arlanda det det var hundvänligt och bra. 

Dag 2 var det åter dags för cockerträff. Jag hämtade upp Kicki och sedan mötte vi upp Gunilla och Lennart som har Alex från vår sista kull. Vi åkte sedan till Annika på kennel Dancing Feets där våra valpar kunde busa omkring. Annika och Kicki hade ordnat med fika så det blev picknick i gröngräset. Jätte trevlig stund hade vi stort tack till er för all gästfrihet. Tack Kicki för fina foton.
Sedan bar det av söderut för oss men inte hem utan till Målskog där vi var bjudna på mat hos Gunnel kennel Gladtricks och samtidigt titta på Svantes avkommor som hon har. Tack så mycket för god mat.

Sedan bar det av hem. Oj, vad det är gott att sova i sin egen säng. Bilder på alla valparna kommer för nu ska vi packa om och åka till Öland.


31 augusti

Nu är SSRK utställningen i Gustavsberg (Uddevalla) avklarad. Jostein Halvorsen dömde de vuxna och Filip Johnsson tog sig an valparna.

Patrik gick för första gången i unghundsklass och det blev en tredje plats utan CK orsaken var att han var för stor (40,5cm). Tilda var åter igen anmäld hon har ju visat att det är nog kul med utställningar iallafall och kul var det. Hon blev tvåa i en stor öppenklass (13st) med CK och slutade som tvåa bästa tik. 
Lilla Lisen var med för första gången i valpklass 2. Hon tog hem Biret och slutade sedan som BIS 4:a. Anita och Bella var också med de blev trea i klassen. 


Bim och cert samt BIM/BIS tog Tilda tilltänkte hane Perchwater Like A Perfect Dream, Grattis Frida. 

Imorgon bär det av till Uppsala för att titta på Patriks valpar och på vägen hem stannar vi till och tittar på Svantes  kull, bilder kommer i slutet av veckan


26 augusti

Vilken goding!Patriks son Blue Cheyenne's Heartbreaker "Hugo" 5 veckor gammal


24 augusti

Ja, vad ska man säga. I går var det åter dags för MH med 3 av hanarna i kullen efter Peppe och Ebba: Adam, Nelson och Patrik men men. På natten till söndagen kände jag att det var dags för det årliga migrän eller blodtrycksfall eller vad det nu är men jag kommer inte ur sängen på x antal timmar så det blev inget MH för Patrik. Adam och Nelson gjorde sitt och det var två glada hundägare som hörde av sig under dagen och berättade hur det gått. Kanon med andra ord. 

Tack återigen till Lilian Jonsson som varje år arrangerar detta MH helt i privat regi och i samarbete med Bjuvs Brukshundklubb och som ger mig och de "mina" möjlighet att vara med.

Anita med valpen "Bella" Occis One World One Dream fortsätter att träna i utställningsringen (och trimning) denna gång på Västkustvalpen där det blev en tredje placering i klassen.

Tack mina goa valpköpare för den fina reklam ni gör med era hundar från oss.

Anita och Bella


17 augusti

Svantes dotter Zetterlines Mamma Mia debuterade på SKK's utställning i Norrköping i lördags. Hon blev fyra i juniorklassen med CK, stort grattis!


15 augusti

Idag bar det av till vårt grannland Danmark och en Internationell utställning i Hilleröd.

Patrik vann juniorklassen och Barbie var tvåa i öppenklassen och fyra bästa tik. Occis Dreamworld vann öppenklassen och var trea bästa tik. Domare för dagen var Laurent Pichard, Schweiz.


8 augusti


Patriks första valpar här 2 veckor gamla, jag längtar verkligen tills det är dags att åka och titta på dem.

Andra nyheter som kommit i veckan är att Occis Clockwork "Elvis" ögonlysning var ua.4 augusti

Stort GRATTIS säger vi idag till Birgitta Kåberger på Kennel Bimarkas som idag fått besked prcd pra Normal på sin Svanteson Ceasar.

Vår valpköpare Marie-Therese (Melwins matte) får också ett jätte GRATTIS som med sin Diesel fått ett första pris och vunnit lydnadsklass 2.


2 augusti

Ny gamla trimmet är äntligen färdigt. Det är  bara elektrikern som ska koppla in strömmen. Innanför glasdörren kommer vi under hösten att göra 2 stycken boxar till hundarna. De kommer naturligtvis inte att bo där men det kan komma till pass när tikarna löper eller när det finns parningstikar på besök. 


25 juli

Idag har vi och Patrik haft fint besök av Marita van Hout-Kallas, kennel Santamar i Beligien. Patrik har parat hennes tik Academie de l'Orme a Lieue. Nu håller vi tummarna så vi får en anledning att åka till Belgien senare i år.


Vi har också fått en hälsning från "Mickey" Occis All Of My Dreams som tränar på allt och gör det väldigt bra enligt matte Kristina. Vi håller tummarna för den nya stjärnan.

25 juli

Glädjande nyheter igen!

Occis Clockline "Felizia" är röntgad med A höfter. Det betyder att alla tre syskonen har A höfter.

Tack till ägarna. Elna, Lena & Jan samt Annelie för att ni röntgat era hundar, det betyder mycket för oss i vårt avelsarbete.


23 juli

I går föddes det 6 valpar efter Svante på Kennel Gladtricks. Fördelningen blev en black & tan hane, tre black & tan tikar och två svarta tikar. 


21 juli

Patriks första valpar är födda.

Emma på Kennel Blue Cheyenne's födde inatt 7 valpar. 3 blå tikar och 2 svarta samt 2 svarta hanar. Mer info finns på, www.bluecheyennes.se

19 juli

"Melwin" Occis Dream Team med matte Marie-Therese Hedström blev idag BIR valp på SKK utställningen i Köping. Stort Grattis
På samma utställning debuterade Svante sonen Bimarkas Ceasar med ett rött band. Stort grattis till uppfödare och ägare Birgitta Kåberger.


13 juli

Halland Kennelklubbs 2-dagars utställning är lagd till handlingarna.

Fredagens resultat för Occis hundarna blev: Patrik etta i juniorklass med CK. Norska Emma som åkt hit från Stavanger var 4 i juniorklassen med HP och Barbie var fyra i öppenklassen.

Lördagen resultat blev: Patrik tvåa i juniorklassen med CK bröderna Nelson och Adam fick båda släta ettor. Syster Emma var tvåa med CK och Barbie reserv med CK och Occis Dreamworld var fyra i championklass med CK. Ebbas avelsklass med Nelson, Adam, Emma och Barbie var HP belönad liksom vår uppfödargrupp som bestod av samma individer.

Som vanligt när det är utställning på "hemmaplan" var det grillkväll och goa vännerslag på lördagskväll, vi ser redan framemot nästa år.

Nu ska jag och några fyrbenta åka och hälsa på Occis Clockline "Felizia" (numera inte bara Lunds finaste hund utan Skånes finaste, enligt matte Elna). 


5 juli

En fantasisk helg i sköna Värmland!

I fredags styrde vi kosan till Rottneros där vi skulle ställa på både SSRK och Cockerklubben.

Resultaten från båda utställningarna måste man ju bara vara nöjd med. På SSRK utställningen var Patrik trea bästa hane och Barbie fyra bästa tik.

På Cockerklubbens utställning blev lille Harald återigen BIS detta för fjärde gången och hans syster Lisen blev BIM också för fjärde gången.Patrik denne fantastiske pojke som fortfarande är junior blev BIS.


Anmäld hit var också Tilda som inte varit ute på ett år tyckte det var jätte kul, hon blev tvåa i öppenklassen och reserv bästa tik.

Detta enda problem men ett roligt sådant var att försöka få med alla priser hem. Jag har nog aldrig fått så mycket saker, skålar, leksaker, hundmat, böcker med mera, med mera. 

Av domare Linda McLaren fick jag en riktigt brittisk tekanna med mugg och mjölkkanna, detta gladde mig otroligt.

Korten har Carina Tännström tagit. Tack för dem och för alla fina priser. 
29 juni

Årets hetaste dag till bringade vi i Borås på utställning. Patrik vann juniorklassen med CK men oplacerad i bästa hane. Barbie fick en slät etta. Trots mycket trevligt runt ringen har jag nog aldrig tyckt det var så skönt att få åka hem till en skuggig trädgård och en dusch.


27 juni

En avkomma till i kullen Svante - Barbie som är röntgad med A höfter. Denna gång var det "Oskar" Occis Clockmaker . Grattis Annelie.

I går var Anita och Maria med sina Bella och Adam på en inoff och tränade. Resultatet blev: Bella BIR valp och BIG reserv och Adam blev 2 BHK. Bra jobbat vi ses snart.


15 juni

Glädjande nyheter från Occis Clockwork "Elvis" som är röntgad med A höfter.


14 juni

Nu har vi avverkat årets Gränna helg. Först ut var Cockerklubbsutställningen. Domare var Lasse Nyman, Kennel Paisleys.

Harald blev  BIS valp för tredjegången i rad och Lisen BIM valp. Patrik vann juniorklassen och blev reserv bästa hanhund. Barbie var trea i öppenklassen och oplacerad i bästa tikklassen.

Tack Madde för hjälpen och för de fina bilderna.

På söndagen SSRK utställning dömde Mia Sandgren. 

Först ut var Patrik som vann juniorklassen med CK och blev sedan trea bästa hane och fick sitt andra cert. Barbie var idag tvåa i öppenklassen och idag reserv bästa tik.


8 juni

Rapport från Cocker Sydost utställning: Harald var åter igen BIS- valp i valpklass 1. Lisen var trea i sin klass hon har inte bara ätit sin mat utan även en del från sin bror så hon var i mulligaste laget tyckte domare Ing-Marie Haggelin. 

Patrik var tvåa i juniorklassen och Barbie trea i öppenklassen och 4 bästa tik. Vi hade också HP belönas uppfödargrupp och Ebba hade HP belönad avelsklass. 

 Med på resan var också Birgitta på Kennel Bimarkas och hennes valpköpare Gunnel som tillbringat lördagen hos oss med trimning av hundar, gott grillat och gott vin. Birgittas två avkommer efter vår Svante gjorde sin debut i ringen. Lille Ceasar var tvåa i klassen och Carmenzita vann sin klass och blev BIS-valp i valpklass 2. Grattis Birgitta och tack båda för en mycket trevlig helg

Occis Clockmaker "Oskar" med matte Annelie Hultén, kennel Cockerqueens har varit på utställning både lördag och söndag. Resultatet blev 3:a i juniorkonkurrensen dag 1 med HP och tvåa med HP dag 2.Sedan vill vi säga SUPER; DUPER GRATTIS till Marie-Therese Hedström som med sin cocker LP1 SVCH SU(u)CH  Dualdigni´s Keep The Stage i veckan som gått blivit uppflyttade till lydnads klass 2 samt till högre klass spår. Inte nog med att "Diesel" fick uppflyttnings poäng han vann även tävlingen över alla de andra som för dagen bara bestod av brukshundar. Marie-Therese äger ju också Occis Dream Team "Melwin", vi hoppas ju naturligtvis att lille Melwin ska gå i samma fotspår. 4 juni

Nya bilder på Barbie, Patrik, Harald och Lisen, se deras sidor under hundar.


1 juni

Nu skall jag försöka sammanfatta den gångna helgens resultat. 

Lilla "Bella" Occis One World One Dream blev BIR-valp på Orust Hundägareförenings inofficiella utställning. STORT GRATTIS och bra jobbat Anita och Wille.

SSRK Södra har haft sin årliga 2-dagarsutställning i Hasslarp där "Lisen" Occis Dream Ticket blev Bim valp endast slagen av sin broder "Harald" Occis Dream Mile som i finalen slutade som BIS-valp.

Patrik vann en stor juniorklass men inte med CK utan HP (mycket besviken matte) och Barbie fick en slät etta. 

Detta var lördagens resultat och söndagen blev inte sämre den. "Spencer" Occis Working On A Dream som var den enda valpen från oss som var med blev BIR och han skulle inte bli sämre än sina bröder utan blev även han BIS-valp, Stort Grattis Pernilla. 


Patrik var idag trea i juniorklassen med CK och brodern "Nelson" Occis Dreamcather fick en etta och var den siste som blev avtackad före placeringen. Barbie tvåa i öppenklassen med CK och Occis Dreamworld var placerad i bästa tiklass båda dagarna.

Veckan goding måste nog ändå bli "Mickey" Occis All Of My Dreams som ligger i för att lära sig apportera. Enligt matte Kicki är han super duktig.Svante har parat tiken Bimarkas Biscaya och natten till idag föddes 8 Svante valpar hos Gunnel på Kennel Hyltans Heartbreaker.23 maj

Massor av resultat från helgens utställningar. I lördags var det dags för Cocker Klubbens Västra avdelnings årliga show, i år dömde Christina Daniels.

4 av Ebbas sista valpar debuterade. Occis Dream Mile "Harald" var trea med HP och Occis Working On A Dream "Spencer" var reserv i valpklass 1.

Occis One World One Dream "Bella" var trea och syster Occis Dream Ticket "Lisen" vann klassen och blev sedan BIM valp. De tre junior bröderna Occis Smile and Dream, Dreamchathcer och Just Dream var alla med i en stor juniorklass. Det var bara Just Dream "Patrik som placerade sig och det var på tredje platsen han var sedan den siste som fick lämna bästa hanhundsklassen innan placeringen.

Occis Keep The Dream Alive "Barbie" på hugget som vanligt var två i öppenklassen och sedan trea bästa tik. Sedan hade deras mor Travis Hold On to Your Dream "Ebba" en HP belönad avelsklass.

Bilder från dagen kommer senare i veckan. Mina fotografer (Anita, Maria och William) var så duktiga och tog cirka 350 bilder så jag har lite att gå igenom.

Idag har också Occis Dream Team "Melwin" blivit BIS-valp på SSRK utställningen på Almare Stäket.


Grattis till er alla vi är så glada över att ni visar "våra" valpar så fint.


18 maj

Occis Dream Team "Melwin" har debuterad igår på Uppsala Cockerklubbs utställning. Domare Geir Aronsen placerade Melwin som tvåa i klassen med HP och en superkritik. Ägare Marie-Therese Hedström i Eskilstuna.15 maj

Lisen och Haralds sidor är uppdaterade med nya bilder.


14 maj


Occis Just Dream "Patrik" har haft sin första parning. Tiken är 

Shakimas's Cheyenne "Emma" och finns hos Marita på Kennel Blue Cheyenne's. 


12 maj

Nu har jag äntligen tinat upp efter söndagens utställning i Larv.

Ingen av mina hundar (Patrik & Barbie) föll domare Ola Eriksson i smaken så de fick CK men båda var placerade i sina klasser. Patrik trea och Barbie reserv.


4 maj

Glädjande nyheter från SKK! 

Både Occis Dreamcatcher "Nelson" och Occis Just Dream "Patrik" har A-höfter.


3 maj

Occis Clockmaker "Oskar har debuterat på SSRK's utställning i Skellefteå, det blev en reservplats i juniorklassen.


Kritiken från domare Jens Martin Hansen lyder:

Knappt 1 årig gammal harmonisk hane maskulint huvud med bra uttryck o korr bett vacker hals på väl anlagd skuldra välvinklad bak, bra kropp för åldern utmärkta rörelser vacker päls och bra temperament


2 maj

Glädjande nyheter från "vår" norska Emma, Occis Dream On som varit på utställning och blivit trea bästa tik.Grattis Birgithe och Björn vi håller tummarna inför dagens utställning och väntar med spänning på besked.30 april

Patrik har varit på ögonlysning och allt var OK


26 april

I fredags tog jag med Barbie och Patrik för att besöka SKK utställningen i Västerås. Vi övernattade hos Kennel Nerelius i Eskilstuna, Tack Jocke och Micke för en försträfflig middag och för husrum. Utställningsresultaten är vi också supernöjda med. Patrik blev trea med CK i juniorklassen och Barbie vann en stor öppenklass (17 st) och slutade som 2 bästa tik. Vi hade en vårhälsning från  Occis Clockline "Felizia" Lunds finaste hund enligt matte Elna och vi håller med.13 april

Lilla "Bella" Occis One World One Dream ligger i hårdträning inför debuten i utställningsringen samtidigt som hon lär sig hur man handskas med kinesiska nakenhundar.5 april

Idag har Barbie och Patrik varit på SSRK Västras utställning i Bohus. Speedy Barbie fick en slät etta (av 14) i öppenklassen. Patrik däremot vann juniorklassen med CK och blev 3:a bästa hane med cert, gissa om vi är stolta. 
Speedy Barbie in action.Vi har också fått en hälsning från Ebba - Kenue sonen Alex.

29 mars

Idag börjar lilla "Nora" Occis Make My Dream sin långa resa hem till Noraström och Annelie på Kennel Cockerqueen's. Lycka till Annelie med denna lilla pratglada dam.
22 mars

Årets första utställning Svensk Vinnare i Malmö och Patriks debut är avklarad. Patrik uppförde sig mycket bra och blev tvåa med CK i en mycket stor juniorklass. Barbie som tävlande mot 19 andra öppentikar placerade sig som 4 men utan CK.

På Kerry sidan var det fyra Occi hundar med och alla fick CK lilla Heidi drog det längsta strået och fick sitt första cert vi hade även en HP belönad uppfödargrupp.18 mars

Kicki Salonen har idag hämtat sin lille prins Occis All Of My Dreams "Mickey", lycka till


15 mars

Occis Bring Me Dreams "Alex" har idag flyttat hem till Gunilla och Lennart i Vallentuna. I deras hem har det nästan alltid funnits en Cocker, lycka till med lille Alex!

14 mars

dag har Occis Dream Team "Melwin" åkt hem till Familjen Hedström i Eskilstuna. Lycka till!
12 mars

Idag har de första valparna åkt till sina nya hem. Min kära väninna har köpt Occis One World One Dream "Bella".

Familjen Jönsson som redan har Occis Dreamcather "Nelson" har nu också Occis Working On A Dream "Spencer".
"Adam" Occis Smile And Dream har också varit på besök idag med sin nya matte Maria. Tack Maria för att du tar så väl hand om "vår" kille och ger honom den tid han behöver på alla sätt.

11 mars

Idag var det ögonlysning för Svante och allt såg bra ut förhoppningsvis blir det parning i helgen.

I morgon flyttar de första valparna till sina nya hem.


8 mars

Line Sam Hot Black Pepper "Peppe" tvåa i openclass på anrika Crufts. Mega GRATTIS till ägarna Anna-Carin & Elisabeth samt till Tord på kennel Line Sam.


4 mars

Nya 7 -veckors bilder finns på valparna.


3 mars

Just nu går all tid åt till valparna och våra nya valpköpare alla har fått helt underbara ägare vilket känns fantastiskt. Nya bilder kommer på valparna under torsdagen.

Svante har ett par parningar inbokade och lille Patrik har också fått förfrågningar vi får hoppas att hans höfter är OK när det blir dags för röntgen. Occis Daydreamer "Bernhard" har också haft dambesök, vi håller tummarna för att det blir smått hos Katarina på Kennel Mångsysslaren.


15 februari

Nu har vi döpt de små liven och som med de andra Ebba barnen ska de ha ett "drömtema".

Dream Team "Melwin"All Of My Dreams "Mickey"Bring Me Dreams "Alex" Dream Mile "Spencer"

 Working On A Dream "Harald"Make My Dream "Nora"Dream Ticket "Lisen" One World One Dream "Bella"


12 februari

Valparna har redan hunnit bli fyra veckor och stora nog att bo i köket och vänja sig vid alla ljud.

Lite nya bilder finns  på matglada jag och mina syskon.13 januari

Sådant här värmer verkligen ett uppfödarhjärta! Tack alla ni andra för julklappar, blommor och kära besök.
1 januari

Ett Nytt År nya förväntningar de första kommer snart i form av Ebbas sista valpkull. Denna underbara hund som i tidigare kombinationer gett så fantastiska valpar. Spänningen är olidlig och hon mår alldeles förträffligt, hungrig som en varg och pigg på sina promenader ensam med matte. Vi åker som vanligt inte på utställningar när vi har dräktig tik eller små barn hemma så första utställningen för året får vänta ett tag. Tack alla vänner där ute för alla fantastiskt fina julkort per mail och post (113 stycken) fick vi i år inget rekord men nästan.