Nyheter 2008


16 december

Vi har varit på ultraljud med Ebba idag och hon är definitivt med valpar nu är det  fem  låååånga veckor kvar.


Nelson visar upp sig som långflätad tomte


4 december

I helgen som gick hade vi fint besök från norska Emma som var en liten kopia av sin mor det ska bli verkligt spännande att se vad hon kan prestera i ringarna nu när hon snart är junior.


En hälsning från Barbie och Svantes son "Oskar" nu 7 månader gammal han finns på Kennel Cockerqueens.


29 november

Idag har vi varit på Advents utställning. Svensk Schäferhundklubb, Halmstad anordnade en inoff som var perfekt avstånd hemifrån tyckte vi (1,5 km) jättebra när man behöver utställningsträna. Patrik som verkligen älskar detta vann BIR och BIG 1 men var oplacerad i Biset. Tilda som skulle tränas på ett nytt visningssätt var så laddad att matte inte fick till något som tänkt var. Damen ifråga hade som sagt kul och slutade som BIM. Tack alla goa vänner för trevligt runt ringside.


18 november

Nu är vi hemkomna från vår tur till Norge. Detta betyder att Ebba är parad med Travis Miles Of Smiles. Håll tummarna därute  vänner för att det ska bli valpar i huset igen runt den 18 januari.


12 november

Vi firar lite idag också eftersom det är på dagen 2 år sedan Ebba vann sin WW titel i Polen


9 november

Nu ska jag försöka sammanfatta allt som hänt i helgen. I lördags var det dags för SSRK i Åstorp Patrik var med i valpklass 2 och blev trea med HP och tyckte att det här med utställning är ju himla kul det. Barbie var med i en stor öppenklass och fick CK men var tyvärr oplacerad. Occis Dreamworld blev reserv bästa tik. Inrid Hagberg på kennel Zetterlines kom dit med Svante dottern Zetterlines Tennessee Waltz "Busa" som skulle åka med hem för att friseras inför söndagens "Malmö valp". Senare på kvällen kom det ett samtal från Gunnel Andersson som äger Svante sonen Zetterlines  Boogie Back To Texas "Allan". Gunnel var jublande glad eftersom Allan blivit BIS 2 på en inofficiell utställning i Svenljunga med över 300 anmälda hundar. Stort GRATTIS.

På "Malmö valp" blev Patrik trea och Adam reserv i klassen 6-9 månader båda med HP, Nelson med matte Pernilla som gjorde sin andra utställning blev tyvärr oplacerade med gjorde ändå ett strålande jobb, bra jobbat Pernilla. De tre Bröderna Bus deltog också i syskonklass och fick jättefin kritik och HP. Nu var det ju också debut för lilla Busa som knappt varit utanför stuteriet där hon är född och bor men som hon gillade detta. Stod som en staty och gick som om hon aldrig gjort annat än varit på utställning och placerade sig på en finfin andra plats med HP.Zetterlines Tennessee Waltz "Busa"


2 november

Nyss hemkomna från vår weekend i Tyskland, med mycket bra resultat. Svante fick sitt VDH-cert nu saknas det "bara" ett.

Vår solstråle Barbie som verkligen älskar detta med utställningar dansade till sig: VDH cert, klubbcert, cacib och BIM.

Resultatet från Växjö att pappa Peppe blivit BIR nådde oss på vägen hem, Stort grattis Anna-Carin och Elisabeth.

Occis Dreamworld placerade sig som fyra bästa tik på samma utställning.


30 oktober

Idag har bröderna Bus varit hos The Beach Boys på frukost, Tack Annika för en försmak av julen och din underbart goda inlagda gurka resten av den äter jag upp när vi kommer nästa gång.

I morgon bitti bär det av på lillsemester + internationell utställning i Hannover.


26 oktober

Bröderna Bus har varit på Hallands Kennelklubbs inofficiella valp och veteran utställning idag.

Patrik kom tvåa i klassen 6-9 månader och Adam vann inte bara klassen utan BIR, BIG och BIS-R.Sofia hade också med 2 Kerrysar, Heidi i 9-15 månaders klassen och hon blev BIR, BIG och BIS-4.

Veteranen Kelly var också med och blev BIR-veteran men oplacerad i BIS'et.


Sedan har ju snygge pappa Peppe varit i farten igen denna gång i Mjölby och blev BIS. Stort grattis!


21 oktober

Super snygge "Peppe" Line Sam Hot Black Pepper med sin matte Anna-Carin tog båda BIRen på stora Dortmund utställningen i helgen. Super stort grattis från oss alla.

19 oktober

I går föddes det Svantebarn på kennel Mon Cox's, länk till kenneln här!


17 oktober

Att ställa ut hund i annat land än det man är riktigt van vid kan ibland röra till det. Tack vare att vi inte fick med oss kritikerna hem från Rostock (det tar nämligen lång tid att få dem i Tyskland) såtog min goda vän Susanne från Danmark dem åt oss då hon skulle ställa mycket senare än vi gjorde och igår kom de. Svante fick även reserv klubb certet och reserv cacib och Ebba fick även hon de 2 reserv certen och reserv cacibet.

Stort tack Susanne för hjälpen vi ses snart i Hannover.


13 oktober

Tillbaks efter ännu en resa till Tyskland. denna gång var vi i Rostock på Kennelklubbens Internationella utställning. Tusen och åter tusen tack för fantastiskt ressällskap och ett STORT grattis till Annelie som med sin Bingo vann öppenklassen med cert och knep sedan klubbcertet och CACIB samt BIM. För vår del så vann Svante championklassen med det cert som vi åkt dit för att få.

Våra planer för Ebba sprack dock, hon blev slagen i sin klass domaren tyckte hon var i något högt hull. Så nu lägger vi utställningarna på vänt tills damen blir veteran. Har man levt ett utställnings liv i nu 6 år är det dags för en längre time out. Ebba kommer att paras, om det blir nu eller när hon löper till sommaren har vi inte beslutat ännu men hane är bestämd och det ser vi verkligen framemot, se mer under valpar.


10 oktober

I morgon bitti åker vi en tur till Tyskland igen för att se om vi kan komma ett steg närmre det Tyska kennelklubbs championatet med Svante och Ebba. Ressällskapet denna gång är Annelie och Bingo från kennel Cockerqueens. resultatet kommer under måndagen.


29 september

Vi har fått en härlig hösthälsningen från "Hugo" Occis Black Dream.

26 september

Idag har det blivit valpar efter Svante på Kennel Bimarkas, vid intresse kontakta Birgitta 0380-41878.


21 september

Lilla norska "Emma" Occis Dream On har varit på valputställning igen. Denna Gången blev hon BIR och BIG 3. Grattis till stolta ägare Birgithe och Björn.
15 september

På kennelklubbens utställning i Sofiero var det hela 120 Cockrar anmälda. Svante sonen Zetterlines Boogie Back To Texas "Allan" blev tvåa med HP i valpklassen. Svante var reserv i Championklassen och Ebba var fyra och Occis Dreamworld tvåa i sin championklass. Bäst gick det för Barbie som blev trea i en öppenklass bestående av 24 stycken. Sedan slutade hon som fyra bästa tik vilket är ett resultat vi är mycket stolta över då det bara är 4 månader sedan hon födde sina valpar.Barbie in action.13 september

En av mina älsklingar, "Nelson" Occis Dreamcather. Varför stjäl vissa ens hjärta totalt? (känslorna är ömsesidiga).

7 september

Härliga nyheter från norska "Emma" Occis Dream On, som debuterat på utställning. Detta gjorde hon och matte Birgithe så bra att de blev BIM, STORT GRATTIS.

Själva har vi varit på en helg semester till ett regnigt Öland vi passade på att ställa Svante som blev 2:a bästa hane och Barbie som blev 4:a i en stor öppenklass med CK. Nu hoppas vi att vi slipper regnet på Sofiero som är årets sista utomhusutställning för vår del.


1 september

2 utställningar för Occis hundar under söndagen. SSRK Uddevalla där Patrik kom trea i valpklass 4-6 månader och Barbie denna härliga hund att visa fick en slät etta i en stor öppenklass på 17 stycken.

På Gotland gick det ännu bättre för Kerryn Occis Feel The Fame In My Vein "Daisy" jämfört med lördagens resultat för denna gång blev hon BIR. Grattis Helena!

Anna-Carin med sin "Peppe" blev åter BIR och en fin andra placering i gruppen, stort Grattis.

Här duggar utställningarna tätt så förberedelser i massor, till helgen Öland och nästa helg Sofiero. Vid närmare granskning i almanackan är det aktiviteter varje helg till i mitten av november, HÄRLIGT!


30 augusti

Härliga nyheter från Gotland! Kerryn Occis Feel The Fame In My Vein "Daisy"(1 år imorgon) med matte Helena Grönberg fick sitt första cert och blev BIM, stort GRATTIS!

Även för Line Sam Hot Black Pepper har det hittills gått bra, BIR, vi håller tummarna inför finalerna.


24 augusti

Killarna Nelson, Adam och Patrik har debuterat i ringen på Västkustvalpen.

Nelson var den som föll domaren i smaken han blev BIR och BIG 2 vilket var jättekul efter som även matte Pernilla också gjorde sin debut. Jätte bra jobbat och stort grattis.

Nelson på väg i BIG:et

Svante sonen Zetterlines Boogie Back To Texas "Allan" var också på plats och blev BIM i klassen 6-9 månader ägare till honom är Gunnel Andersson.


19 augusti

Svante har idag parat black & tan tiken Vignett's Show Girl så nu håller vi tummarna för att det ska bli smått hos Berit & Anders på Kennel Mon Cox's.


15 augusti

Grattis till Svantes valparna och deras ägare Zetterlines Boogie Back To Texas "Allan" som idag på SKK Norrköping blev BIR valp och till Zetterlines Sweet Home Alabama "Alice" som som kom trea med HP på SKK utställningen i Ronneby förra helgen.


15 augusti

Mitt allt.

Denna fantastiska hund som alltid ställer upp på allt jag hittar på.Ebbas titlar SU(u)CH, DKUCH, KBHV-05,  PLCH, LUCH, WW-06, KLBCH


12 augusti

Ebba KLBCH=Tysk klubbchampion och BIS


Svante BIM

Barbie cert

Helgens resultat i Berlin: 1 x BIS, 2 x BIR, 1 x BIM, 5 x VDH cert, 1 x VDH reserv cert, 3 x klubbcert.

Vi hade inte bara en fantasisk helg resultatmässigt utan en helt igenom underbar helg i goda vänners lag.

Tack Lilian för en härlig helg med många låånga mil och goda skratt samt till Susanne som hjälpte mig med Svante och Barbie.11 augusti

Vi har fått  sommarhälsning från Barbies lilla dotter Felizia

2 augusti

Lördagen den 26 juli höll Cocker Sydväst sin årliga utställning.

Occis Dreamworld placerade sig som tvåa bästa tik.


29 juli

Fredagen den 25 juli blev Svante far till 7 valpar på Kennel Zetterlines, se under länkar Stuteri Sting.

Söndagen den 27 juli parades Vignett's Moon Spirit med Svante, Moni ägs av Kennel Bimarkas.


28 juli

Vi har som traditionen bjuder tillbringat den gångna helgen på Svenska Schäfermästerskap.

Det är alltid lika kul att träffa alla dessa härliga vänner vi har bland Schäferfolket.

Stort grattis till de allra bästa vännerna Anna och Patrick på kennel Yxnarum som på fredagens valputställning blev tvåa med sin tik "Gertrud" och på söndagen blev "Dottir" svensk segrarinna i klassen 18-24 månader.

Härliga sommarhälsningar har det kommit från "Nelson" och från "Oskar som snyggt visar hur man ska underminera mattes hus

..
21 juli

Tack Birgitta och Maine för vår V.I.P inbjudan till grundprovkursen.

Det var super kul, nytt och mycket lärorikt. Ni är fantastiska och härliga vänner.

Super kul tyckte Svante och vill gärna vara med igen.

11 juli

Det ska börjas i tid! Oskar provar klöven.
8 juli

Idag har sista valpen flyttat. Occis Clockmaker "Oskar" finns nu mera hos Annelie på kennel Cockerqueens. Lycka till!
6 juli

HURRA och jätte GRATTIS till  vännen Annette på Kennel Trollängen som åter igen har lyckats att föda upp en springer som blir World Winner. Denna bedrift stod Trollängens My Chatterbox "Coleen" eller "Sessan" som jag alltid kallat henne för. Anette har även Trollängens Hot Romour "Artchey" som blev tvåa bästa hane.

HURRA och jätte GRATTIS säger vi också till vännerna Anna- Carin och Elisabeth som vann Championklassen med Adam och Patriks pappa "Peppe" alias Line Sam Hot Black Pepper.

Det finns så många bland alla våra vänner som gjort fina bedrifter på årets WW så det får bli ett kollektivt GRATTIS till alla!


2 juli

Idag var det dags för två av Barbie och Svantes barn att flytta till sina nya familjer.

Lycka till med era nya familjemedlemmar.

Först ut var Occis Clockline"Felizia" som ska bli Lunds finaste hund enligt matte Elna.
Sedan var det dags för Occis Clockwork "Elvis" att de sig av hem till Lena & Jan Thein i Halmstad.30 juni

På gårdagens SKK utställning i Borås fick Occis sin fjärde champion.

Cockern Occis Dreamworld, kan nu titulera sig SU(U)CH.

Svante och Tilda var också på plats. Svante var trea i championklassen med CK och

 Tilda trea i öppenklass med Ck. 


24 juniNelson sötast i stan har skickat en sommar hälsning 14 juni

Idag har tre av Ebba - Peppe barnen flyttat till sina nya familjer.

Occis Black Dream "Hugo" till Inga-Lill & Lennart Eriksson i Ängelholm.


Lilla "Emma" Occis Dream On blir nu norska hos Birgithe och Björn Garner i Oslo


Kullens charmtroll Occis Dreamcather "Nelson" bor nu hos familjen Jönsson  i Båstad.

Lycka till allihop med era guldklimpar!


10 juni

Den mest underbara av dem alla, "Kelly" fyller 8 år idag.

7 juni

Fantastisk helg för Occis Dreamworld "Lilo"

Lilo slog i fredags till med att bli Bir på SSRK's två dagars utställning i Hasslarp och idag slutade hon som reserv bästa tik. 

Även Tilda var med båda dagarna och äntligen tyckte hon det var skoj i ringen, hon fick släta ettor båda dagarna. Sist men inte minst vill vi passa på att gratta Elisabeth och Anna-Carin och fantastiske Peppe till dagen BIS vinst. P.s. Tack för trevligt sällskap D.s.
5 juni


Emma, Adam, Hugo, Nelson & Patriks pappa Peppe med matte Anna-Carin efter BIS vinsten i Norrköping3 juni

Vi har fått ärva Svantes hus, jättekul2 juni

Adam och Patrik har fått egna sidor.


1 juni

Medan Peppes barn njuter av livet ute det fina vädret skördar deras far stora framgångar i utställningsringarna. På SKK's utställning i Hässleholm, BIR, BIG och BIS 2. Cocker specialen i Alvesta BIS. SKK Norrköping BIR, BIG och BIS inom loppet av 2 veckor.

Stort Jätte grattis skickar vi till Anna-Carin och Elisabeth


31 maj

Bland allt stå hej med två busiga valpkullar glömde jag helt bort att vår  Ebba fyllde sex år. Denna fantastiska hund som har gett oss så mycket glädje i ringarna men framför allt som familjemedlem och inte att förglömma som avelstik.


29 maj

Nu är Ebba - Peppe barnen sex veckor gamla och helt underbara. Alla har fått fantastiska hem.

Nya stå och huvudbilder finns på kullens sida under valpar.

Occis Smile and Dream "Adam"24 maj

Nya bilder på Ebbas valpar i galleriet, just nu är de helt underbara. 

Kollar in allt i köket och trädgården plus att de otroligt duktiga på att läsa alla tidningar.

Barbies valpar har nu öppnat ögonen. Hon vårdar sina barn ömt det är nästan så att man ibland glömmer att det finns en kull till, så tysta och välmående är de.

Valparna ur Ebbas kull är tingade men det finns en hane kvar ur Barbies kull.


8 maj


3 veckor och en dag, världen där ute är så stor så stor, se fler bilder i galleriet!


7 maj

I tisdags natt födde Barbie sina 3 valpar, två hanar och en tik.

ÄNTLIGEN är det dags för utomhus utställningarna! det ska bli kul att träffa alla goda vänner runt ringarna igen!


24 april

De alldeles förfärliga nyheter nådde oss idag.

Drömbarnens pappa Corralet Tango finns inte mer.

Tango var en genom go cocker,  jag minns första gången 

jag träffade honom det sa bara "klick" och kärlek uppstod.

Kärleken till Tango görs sig påmind varje dag då jag ser

hans barn, Barbie och Tilda och hör om syskonen Lilo & Bernard.

Jag har aldrig ångrat en sekund att Ebba parades med denne underbare gentleman.

Vi tänker på er!


19 april

Tack alla som på ett eller annat sätt grattat till valparna som

artar sig väl nu 3 dygn gamla.

Tikvalpen Emma (blivande norska) med 2 bröder på vardera sida, 

tur man har kameran i närheten annars hade jag  missat detta ögonblick.16 april

Idag födde Ebba sina efterlängtade valpar. Allt gick mycket lugnt och mor med valpar mår förträffligt.

Fördelningen blev 1 blå tik, 2 blå hanar och 2 svarta hanar . 13 april


Högdräktiga Ebba passar på att hjälpa husse med dammen


16 mars

Ett tvättäkta Team, Lilo och Carita tog sitt första cert och blev

3:a bästa tik idag på Malmös Internationella utställning.2 mars

Söndagen tillbringade vi i Moheda och SSRK's utställning.

3 Svantebarn var där och hanen, Windendavour's  I'm All Yours 

var 2:a i sin klass och tikarna,  Windendavour's Isle Of Mist samt 

Windendavour's  In The Limelight 3 resp.4:a.

2 döttrar till Bernhard, Mångsysslarens Diviga Disa och Mångsysslarens Duktiga Dagny

 var också med de stod som 1 och 2:a alla gick i valpklass 2, Disa var sedan BIM.

De hundar härifrån som fick vara med var Svante som var 2:a bästa hane efter Peppe 

och Barbie som vann unghundsklassen och slutade som trea bästa tik.

Natten till mellan lördag och söndag föddes det 4 valpar 

efter Svante på Kennel Windendavour's 


27 februari

Idag fyller Alfons, Svante och ängeln Molle 4 år, tänk vad tiden går!

så fort att vi glömde den 19 februari då, Alma, Hampus, Grynet, Rasmus, Mysan, 

Lady, Boston, Alvin och ängeln Chippen blev 3 år.


26 februari

Vi planerar en kull till i vår, se under valpar


19 februari

 Anettes dag
18 februari

Tidig morgon efter en lååångt helg. I helgen firade vi goa vännen Anette på

kennel Trollängen med att åka på Spa. Nästan så långt ut väster ut man kan komma 

var vi, på ett underbart ställe som heter Handelsman Flink.

Fantastisk mat, gott vin och härlig avkoppling i relaxavdelningen.På söndagen bar det av hem för att bara vända tillbaks 10 mil och para Ebba.

Efter en hängning på 55 minuter hoppas vi nu på små underverk, håll alla tummar!!


16 februari

Nu är "Ebba" parad med "Peppe" så det är bara att hålla alla tummar för

att allt ska gå som planerat.

Tack Elisabeth och Tommy för god mat och er gästfrihet.


14 februari

2 glädjande nyheter från de tikar som "Svante" parat.

"Tuss" på kennel Windendavour's är dräktig med stort D.

Birgitta på kennel Bimarka's misstänker starkt att "Katitzi"

är dräktig, hon har inte gått lika länge som tiken "Tuss" så

vi fortsätter att hålla alla tummar.10 februari

Helgen går i badet & trimningens tecken! Jätte skönt när alla 5 är färdiga.

Gårdagen till ära kom Annika & Claes med sina "strandraggare" på besök.

Vi passade på att trimma 2 av Annikas hundar också det är verkligen 

supertrevligt att stå med en god vän och fixa med hundarna samtidigt som man 

diskuterar vilket som blir bäst här och där. Tack Annika för en ännu trevlig dag.


2 februari

Ebba har börjat löpa!!


20 januari

Just nu är det inte så mycket som händer på hundfronten förutom 

att Svante nu har ytterligare 3 inbokade tikar som förhoppningsvis 

kommer att löpa inom det närmaste.

Det händer dock annat! vi håller på med lite renovering här hemma

om detta hus inte varit byggt 1904 så hade det nog varit rakare väggar m.m.

och med det lite lättare att få det nya rakt och snyggt, vilket slit!


16 januari

Svante har haft besök av Emba's Miss Katitzi.

Valparna kommer att finnas hos Birgitta på Kennel Bimarkas


8 januari

Igår den 7:de blev Svante pappa till 5 små telningar hos Ingrid.

3 flickor och 2 pojkar i färgerna svart, black & tan, blått och orange.

Är du intresserad ring, 0416 - 244 58

6 januari

Ja, vad ska man säga! Svante, Barbie och Ebba fick alla släta ettor på My Dog idag.

Carita och Lilo hade en mycket bättre dag 2:a i unghundsklassen med CK.

Grattis Carita och bra jobbat 


5 januari

Rakel, Svensk Vinnare 2008

4 januari

Rakel, Champion

Sofias Kerry Blue, Occis Rock My World "Rakel" tog sitt sista cert

på My Dog idag, hon blev också bästa tik med Cacib.

Rakels 2 bröder var också med "Occi" blev trea i championklass

och trea bästa hane och "Ozzy" fick en slät etta.

Vår kollektion a la Cocker från Belgien


3 januari

Första dagen på My Dog är avklarad!

Det var väl inte de bästa resultat, Svante var 4:a i championklass och

Tilda åkte ut med en tvåa men det var hon verkligen inte ensam om.

Jag har nog aldrig sett någon bedömning någonsin där det delats ut så många tvåor.

Ny dag på söndag, bara att ta nya friska tag igen.

1 januari

Vi önskar alla besökare ett Gott Nytt År.

Vi ses på My Dog