Nyheter 2006


27 december

Vi vill önska alla ett gott slut på det gamla året och ett önskan om ett Gott Nytt År


19 december

Äntligen kom den första vinterdagen den varade dock bara några timmar men vad det luktadeannorlunda och vad härligt det var med en morgon promenad i soluppgång och utan i regn.

12 december

Hemkomna efter den årliga resan till Stora Stockholm. I år var det bara Ebba som fick följa med och det blev en reservplats i en stor championklass, hela 34 tikar fick CK så vi fick vara utan placering i bästa tikklass. Nu skall vi börja med jul stöket. Ett STORT grattis vill vi ge till Anette och Matti med sin Trollängens Gaston som med den äran tog inte mindre än BIS 2 placeringen.
15 november

VILKEN RESA

Vi är trötta men otroligt lyckliga efter denna fantastiska resa till Världsutställningen i Poznan. Polen. Över 100 mil enkelresa kom vi efter mycket letande och till slut taxi eskort till hotellet. Jag är glad att vi tagit några extra dagar i Polen för hundarna och även vi behövde vila upp oss efter resan som tog 16 timmar. Utställningen gick verkligen fantastiskt för hundarna som var med på resan Kerryn Occis Rock Arond The Clock var 3:a i mellanklassen och Marie Börresens Amris junior blev Junior Världs vinnare stort GRATTIS till er. För mina cockrar var det verkligen en fantastisk söndag. Lilla Barbie vann sin valpklass och slutade sedan som andra bästa tikvalp. Svante var 2:a i tuff öppenklass och Ebba drog verkligen det längsta strået. Nu kan hon till övriga titlar lägga Champion of Poland samt den finaste titeln av dem alla WW-2006. Hon är verkligen fantastisk denna hund som alltid gör sitt bästa i ringen och ger oss så mycket glädje. Många bilder kommer senare. Nu börjar jobbet med att försöka ta oss till Crufts , Ebba med domare Terry Thorn och mycket stolt och lycklig matte
Barbie vinner valpklass för brokiga samt Sofia och Svante efter 2:a platsen i öppenklass


Här firar vi WW-titlarna

22 oktober

Idag var det "Barbies" tur att vara på utställning vilket denna dam tycker är hel kul. Hon showade till sig ett BIR igen och blev sedan BIS 4:a bland c:a 50 valpar. Kritiken hon fick av domare Svante Frisk: En Härlig helhet rakt igenom. Det härliga cockertemperamentet när det är som bäst! Vackert huvud, kompakt välformad bröstkorg. Utmärkta vinklar fram och bak, utmärkta rörelser runtom.

Sofia med sin eget uppfödda Kerry Blue Occis Rock Around The Clock "Occi" ägare Anette och Lasse.

Occi var BIR, BIG och BIS 5 i Halmstad.

21 oktober

Vi har varit på valputställning både lördag och söndag. Först var vi i Hässleholm där "Tilda" och "Lilo" var med. Tilda drog det längsta strået och vann sin klass med Lilo på andra plats. Tack Carita för att du tar så väl hand om henne.  Tilda slog sedan till och blev BIR och sedan en hedrande BIG 2 placering. Kritiken hon fick av domare Jens Karlsson Flodin lyder: Tik av utmärkt typ. Mycket vackert välbalanserat huvud. Bra hals och överlinje. Utmärkt förbröst, bröstkorg och bröstdjup. Balanserade vinklar fram och bak. Passande benstomme. Fria vägvinnande rörelser från sidan. Rör sig parallellt fram något valpigt bak. Mycket charmig lovande ung dam.

27 augusti

Idag har vi varit på SSRK's utställning i Tånghed. Tilda var med och tränande i valpklass där hon blev 3:a. Svante vann öppenklassen med CK och slutade som 2:a bästa hane, sista certet få jaga vidare efter. Ebba gick som vanligt som tåget. Hon blev BIR och sedan BIS-3

14 augusti

Vilket Härlig Helg! Den årliga resan till Ronneby med utställning och avkoppling tillsammans med goda vänner och kräftskiva bättre kan det inte bli. Tack Anna och Patrik. Utställning var givande Svante blev 3:a i öppenklass med CK och reserv bästa hane. Ebba var som vanligt på hugget och blev bästa tik och Bim. Vi fick också härliga nyheter från "Lilo" som var på utställning i Bjuv och blev BIS-valp. Stort grattis


augusti 9

I helgen som gick har vi varit i Tyskland på 2 stycken utställningar i Berlin på Spaniel special och även i den lilla byn Löwenbruch som ligger c:a 10 mil utanför Berlin. På lördagen blev Ebba blev BIR och BIS 2 och Svante blev bästa hane och med det fick de var sitt VDH cert samt 1 klubbcert var. På söndagen var det Svante som drog det längsta strået och blev BIR och Ebba blev bästa tik och åter igen fick de 2 cert vardera.


29 juli

Dags för Cocker Sydvästs utställning i Bjuv under domare Filip Johnsson. Ebbas 4 valpar gjorde alla debut bara några dagar över åldersstrecket. "Bernard" vann sin klass och blev Bim valp. "Barbie" var 2:a, "Lilo"  4:a och "Tilda" var oplacerad i sin klass. "Svante var reserv med HP i öppenklassen och "Ebba" vann championklass med HP och slutade sedan som 2:a bästa tik. Sedan hade "Ebba" en avelsklass med sina 4 bebisar och de fick HP med mycket fin kritik.  Vi hade sedan en uppfödargrupp som också fick HP


10 juli

I helgen har vi varit på Hallands Kennelklubbs 2 dagars utställning i Tvååker med bara goda resultat. Ebba och Svante har varit med båda dagarna. På lördagen vann Svante öppenklass och blev sedan bästa hane med cert och BIM. Nu är det "bara" ett kvar. Ebba var 2 i championklass och 2 bästa tik.På söndagen blev Svante 2 i öppenklassen med CK och Ebba åter igen 2 i championklass och 2 bästa tik

Sofia hade också en mycket bra helg för mer info gå till hennes sida.

Dubbelklicka här för att lägga till din egen text.

15 juni

I går kväll kom det efterlängtade svaret från Optigen på Ebba, Barbie och Tildas  och de var alla Normal Clear.

11 juni

Idag har Ebba gjort debut efter sin valpkull och det gick som en dans. Hon var laddad till tusen och travade till sig ett BIM. Svante fick också vara med,  han blev reserv i öppenklass med CK.

7 juni

Occis Daydreamer, "Bernard", visar stolt upp sig, 10 veckor gammal.


23 maj

En helg med mycket aktiviteter har avlöpt. Först levererades Lilo till Carita och Jörgen i Kävlinge, vi önskar er välkomna i cockergänget och lycka till! Bernard flyttade också till sitt nya hem hos Anna, Patrik, Erik och Theo på Kennel Yxnarum i Ronneby. Äntligen har det kommit in en riktig hund i kenneln, lycka till och välkomna i cockergänget.

Sedan var det föreberedelser inför utställningen i Hässleholm med Maja och Svante. Svante debuterade i öppenklass med att bli 3:a med CK. Maja blev 4:a i öppenklassen. För Sofias Kerry Blue gick det verkligen super! Kelly fick sitt CACIB och blev BIR och kan nu titulera sig Internationell och Nordisk champion! Hennes blott 1 årige son Occi debuterade i juniorklass och gjorde det med den äran, han slutade som bästa hane med CERT och BIM. Stort GRATTIS Sofia och till Occis ägare Anette och Lasse!

15 maj


Vi presenterar Tilda och Barbie!

22 mars

Härliga nyheter! Vår käre gosse Svante är OptiGen-testad A!


25 januari

Nu är Ebba parad med Tango och valparna planeras att födas i slutet av mars!


7 januari

Året började med salut! 
Ebba blev bästa tik och BIR på My Dogs internationella utställning i Göteborg. Lilla Alma debuterade med att bli reserv i juniorklassen. Sofia tog CERT, BIM och Championat med Amerikanaren Wibs Tri´n Catch Me, Lance. Hennes Kerry Blue Terrier, Kelly blev också hon BIM.

Bästa hane och bästa tik... och BIR och BIM!